Téma: 

kořen

Kořen pampelišky proti rakovině

Účinky na rakovinu

Kořen pampelišky je při ničení rakovinných buněk účinnější než chemoterapie. Dokáže totiž kompletně usmrtit rakovinné buňky, aniž by nějak poškodil ty zdravé. Obsahuje mnoho důležitých vitamínů a minerálů, jako například vitamín B6, thiamin, riboflavin, vitamín C, železo, vápník, draslík, zinek, hořčík a kyselinu listovou. V jedné misce s 55 gramy pampeliškových listů najdete až 535 % potřebné denní dávky vitamínu K a 112 % vitamínu A.

Kořen pampelišky efektivně zabíjí rakovinné buňky a zároveň nemá žádné vedlejší účinky. Čaj z pampelišky má poměrně rychlý účinek. Už v průběhu 48 hodin po požití dochází k dezintegraci (rozpadu) prvních rakovinných buněk. Odhaduje se, že pravidelná dlouhodobá kúra kořenem pampelišky může odstranit většinu nádorů.

Pampeliškový čaj se připravuje obvykle ze sušeného mletého kořene. Použít ale můžete i najemno nakrájený čerstvý kořen. Přibližně 1 až 2 čajové lžičky kořene (podle chuti a závažnosti onemocnění) zalijte 2,5 dl vroucí vody a nechte vyluhovat přibližně 15 minut. Čaj pijte 2–3krát denně, nejlépe před jídlem. Užívejte několik měsíců. Některé zdroje uvádějí, že i listy pampelišky mají určité protirakovinné účinky. Pro přípravu čaje proto můžete zvážit použití směsi kořene a listů.

Kromě protinádorových účinků má pampeliška i vlastnosti močopudné, pomáhá při vylučování žluči, detoxikaci jater, alergiích, snižuje krevní cholesterol.

Zdroj: Kořen pampelišky proti rakovině
Zveřejněno dne: 23.4.2016

Diskuze: výroba kostivalové masti

Prosím poraďte, je lepší použít kořen, nebo listy k výrobě masti?? Děkuji za odpověď Malíková

Zdroj: diskuze Výroba kostivalové masti
Odesláno dne: 10.5.2014 uživatelem Jaroslava Malíková

Kořen pampelišky proti rakovině

Postup léčby

Každý týden kolem 10 000 lidí umírá na rakovinu. Úmrtnost na rakovinu se nezměnila za posledních 10 let. Chemoterapie a radiační terapie jsou účinné pouze u 10 % léčených pacientů. Uvědomte si, že kořen pampelišky není všelék. Není lékem na rakovinu kůže a na mozkové nádory. Kořen pampelišky je však účinný na rakovinu prostaty, tlustého střeva, prsu, jater a nejlépe ze všeho zabírá na rakovinu plic.

Imunitní systém má rakovinné buňky v těle pod kontrolou. Pokud je imunitní systém zdravý, tak obvykle nejsou problémy s rakovinou. Jestliže je však imunitní systém oslabený, může dojít ke vzniku rakovinového bujení. Pampelišková kúra nebude fungovat u lidí, kteří podstupují chemoterapii, jelikož je jejich imunitní systém zničený a ani nemají chuť k jídlu. To jsou nejdůležitější věci, které tělo potřebuje, aby porazilo rakovinu.

Na léčbu pomocí kořene pampelišky vždy používejte čerstvé byliny, které si sami natrháte a připravíte. Nikdy totiž nevíte, co si kupujete. Kořen pampelišky můžete sbírat celoročně. Nemyjte ho vodou, pouze ho důkladně očistěte rukama. Poté kořeny pampelišky usušte. Kořen musí být důkladně suchý, abyste ho pomocí kladiva mohli rozmělnit na prášek. Prášek se pak dávkuje tak, že užíváte ¾ kávové lžičky jednou denně. Prášek lze smíchat s vodou nebo pomerančovým džusem. Nepoužívejte alkoholické nápoje nebo horkou tekutinu. Pokud se obáváte nečistoty, která zůstane na kořenech, nemusíte, i toto posílí váš imunitní systém. Připravený prášek uchovávejte v temnu a suchu. Léčebná kúra by měla trvat cca 8 měsíců.

Bohužel v našich končinách roste pampeliška pouze sezónně. Pokud chcete mít čerstvou rostlinu celoročně k dispozici, sesbírejte si po odkvětu rostliny semínka a ta si zamrazte. Poté stačí semínka zasadit do hlíny v domácím prostředí a ony vám vyrostou.

Zdroj: Kořen pampelišky proti rakovině
Zveřejněno dne: 23.4.2016

Diskuze: Cerel

Žijí v USA a je zde vše k dostání jen kořen corelu budu mít problém.Čím by se dal nahradit.
Dekuji.
Marcela

Zdroj: diskuze Cerel
Odesláno dne: 22.2.2016 uživatelem Vaculík

Lopuch obecný

Lopuchový výluh

Lopuchový výluh zlepšuje kvalitu vlasů a pokožky ve vlasech. Posiluje vlasy a zabraňuje jejich vypadávání. Lopuchový výluh odstraňuje zevně chorobné pocení v podpaží a také léčí akné. Zmiňovaný lopuchový výluh lze koupit i s rozprašovačem v lékárně za cca 169 Kč (215 ml).

Domácí výroba však také není složitá: stačí nastrouhat lopuchový kořen a naložit jej do alkoholu. Samotný kořen se suší ve stínu do 40 stupňů Celsia.

Zdroj: Lopuch obecný
Zveřejněno dne: 8.8.2014

Diskuze: Re: výroba kostivalové masti

Na výrobu kostivalové masti je nejlepší kořen kostivalu. Pozor ale při jeho zpracování, nesmí přijít do styku s ocelí takže použijte keramický nůž.

Zdroj: diskuze Výroba kostivalové masti
Odesláno dne: 10.5.2014 uživatelem Kamča

Léčivé účinky kostivalu

Postup výroby kostivalové masti

Kořen krátce, ale dobře opláchneme ve slaném roztoku – dvě hrsti kuchyňské soli na litr vody. Pak kořen necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky nebo ho nahrubo nastrouháme na nekovovém struhadle. Ve vodní lázni v nekovové nádobě rozpustíme lékařskou vazelínu nebo sádlo v množství, které nám v tekutém stavu dovolí potopit všechen nakrájený kořen. Až se nám tuk rozpustí, přidáme nakrájený kořen. Necháme dvacet minut zahřívat ve vroucí vodě. Pak odstavíme, necháme vychladnout a při poklesu teploty pod 40 °C přidáme trochu rozpuštěného včelího vosku nebo medu a do směsi dále ještě rozmáčkneme dvě kapsle vitamínu E 400 mg a jednu kapsli vitamínu C (důležitý je obsah v kapslích), zamícháme a necháme odstát do druhého dne při teplotě kolem 20 °C. Druhý den směs přivedeme do tekutého stavu, ale moc nepřehříváme, aby med či včelí vosk neztratily cenné látky, které vysoké teploty ničí. Po zřídnutí směs přefiltrujeme přes gázu nebo dětskou plenu. Získanou tukovou tekutinu nalijeme do sterilních kelímků a uchováváme v chladu a temnu. Nejlépe v chladničce. Mast lze připravit případně i ze sušeného kořene kostivalu, ale sušený kostivalový kořen je třeba před přípravou rozdrtit v nekovovém hmoždíři.

Zdroj: Léčivé účinky kostivalu
Zveřejněno dne: 11.10.2013

Diskuze: Re: může se jíst kurkuma při pbc

Podle výzkumů provedených na zvířatech je kurkuma prospěšná při primární biliární cirhóze. Kurkuma obsahuje kurkumin, což je polyfenol, který by mohl podle těchto výzkumů zmírnit poškození jater.
Doporučené dávky pro lidi jsou:
- standardizovaný prášek kurkuminu: 400 - 600 mg je třeba vzít třikrát denně
- sušený kořen v prášku: denní dávka je 1 až 3 gramy
- tekutý extrakt: 30 až 90 kapek
- tinktura: 15 až 30 kapek.
Pokud se kurkuma užívá jako potravní doplněk, tak může zhoršit jiná onemocnění, například cukrovku nebo Gastroezofageální reflux (GERD). Také těhotné a kojící ženy nesmí kurkumu užívat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Může se jíst kurkuma při pbc
Odesláno dne: 26.8.2016 uživatelem Cempírek

Smetánka pampeliška obecná jako moderní lék

Použití pampelišky

Listy pampelišky působí jako diuretikum a zvyšují množství moči, kterou tělo produkuje. Listy se také používají ke stimulování chuti k jídlu a pomáhají trávení. Květ pampelišky má antioxidační vlastnosti. Pampeliška může také zlepšit imunitní systém.
Bylinkáři používají kořen pampelišky k detoxikaci jater a žlučníku a listy pampelišky zase pro podporu funkce ledvin.
 

Zdroj: Smetánka pampeliška obecná jako moderní lék
Zveřejněno dne: 3.10.2012

Diskuze: Černý kořen jazyka


Ahoj všichni co řešíte černý jazyk u svých dětí. Řešil jsem to taky u své dvouleté dcery. Zčernání kořene jazyka způsobuje nerovnováha vitamínů a minerálů v těle dítěte, které přejde z kojenecké stravy na běžnou stravu a špatně jí, nebo některou stravu odmítá. Na jazyku zčernají chuťové pohárky a je to projev tohoto problému u dítěte. Našel jsem řešení, kdy jsem to své dceři vyléčil během 3 týdnů, toto řešení vlastně leželo doma v lednici. Svou dvouletou dceru jsem naučil pít Pinky od Akuny, 15 ml. každé ráno, stejně tak jak jsem to kdysi naučil i svou starší dceru. Pinky obsahuje potřebné minerály a vitamíny které dětský organismus potřebuje a není placebem z lékáren, problém se už nevrací, tak jako v mnohých případech jak tady spousta maminek popisuje. Přidávám fotku, info poskytnu na: akunaforlive@gma­il.com nebo na: www.facebook.com/jan…

Zdroj: diskuze Černý kořen jazyka
Odesláno dne: 4.11.2014 uživatelem honza

Léčivé účinky kostivalu

Příprava kostivalové masti

Domácí výroba mastí je populární téma, proto zde přinášíme i návod na výrobu kostivalové masti. Pravá kostivalová mast obsahuje čerstvý kořen kostivalu. Ten se sbírá na jaře nebo na podzim, jak jsme se již zmínili výše.

Důležité upozornění:

  • Účinné látky kostivalu můžete zničit stykem s kovem! Takže při sběru a čištění používejte keramický nůž a keramickou škrabku.

Zdroj: Léčivé účinky kostivalu
Zveřejněno dne: 11.10.2013

Diskuze: lze vyléčit malobuněčný nádor plic u ženy

Je mi 56 let a v lednu 21.1.2016 mi po CT plic pan doktor vyřknul straašlivou diagnozu Rakovina plic malobuněčný nádor přes celou levou plící podle všech různých vyšetření metastáze do kostí, nádor ze vzorku 80% rakoviny. Nádor prorostl do druhé plíce uzlinami, dýchám prý jen malou štěrbinou.
Jsem po 4 chemoterapii a 5 ozáření křížové páteře, mám prý zlomenou obratel, tak chodím stažená do pásu.
Po první a druhé chemoterapii jsem přestala chodit, bylo mi moc špatně, zvracela jsem, po 4 chemoterapii jsem zvracela tak a zároveň měla děsný průjem 6 dní, shodila jsem od ledna přes 20 kg. Dělám vše, co mi lékaři radí, piju čaje, smetanku kořen, rakytník, ledvinový čaj, bezinkový čaj, jím veškkeré ovoce, jahody, broskve, jablka, banány, meruňky, třešně. Snažím se jíst i hodně okurek ze skleníku s kefírem, kefír samotný, prostě co m kdo poradí, to do sebe dostávám.
Dá se tento nádor porazit, ale aby se už nevrátil? Moc bych se chtěla uzdravit a žít zas normální život.
Hodně jsem kouřila, to jsem okamžitě po vyslechnutí diagnozy ukončila, ale bojím se, že pozdě.
Prosím pomožte mi s pozdravem Zdeňka Novotná

Zdroj: diskuze Lze vyléčit malobuněčný nádor plic u ženy
Odesláno dne: 25.6.2016 uživatelem Zdeňka Novotná

Smetánka pampeliška obecná jako moderní lék

Dnešní použití pampelišky

Doposud nebyly zveřejněny žádné kvalitní vědecké studie ve prospěch pampelišky. V současnosti jsou používány hlavně kořeny pampelišky, které se používají jako aperitivum. Aperitiva jsou prostředky na podporu chuti k jídlu. Dále se kořen pampelišky dnes hojně používá k léčbě problémů jater a žlučníku. Z pampelišky dnes ještě využíváme listy, které se používají jako diuretikum. Diuretika jsou prostředky, které pomáhají tělu zbavit se přebytečné tekutiny.
 

Zdroj: Smetánka pampeliška obecná jako moderní lék
Zveřejněno dne: 3.10.2012

Léčivé účinky kostivalu

Co se sbírá u kostivalu?

Z rostliny se používá kořen, který se sbírá na jaře před začátkem vegetace nebo na podzim v září a říjnu. Rychle se omyje, rozpůlí a suší na slunci nebo při umělé teplotě, která nesmí být vyšší než 45 °C. Droga je bez zápachu, má svíravou a nahořklou chuť. Na průřezu musí být bílá. Někdy se také používají listy. Rostlina obsahuje toxické alkaloidy, jejich netoxické složky a allantoin.

Zdroj: Léčivé účinky kostivalu
Zveřejněno dne: 11.10.2013

Léčivé účinky kostivalu

Sběr pro léčivé účinky

Obsažené látky

Obsahuje slizové látky, silice, třísloviny, alkaloidy symphytocynoglossin a jeho štěpný produkt konsolicin, intermedin a acetylintermedin, glykosid konsolidin, allantoin, asparagin, symphytyn, echimidin, laziokarpin, metylpyronin, lykopsanin, acetyllykopsamin, škrob, triterpeny, aminokyseliny, pryskyřice, cholin a jiné.

Sběr a sušení

Kořen se sbírá na podzim (září, říjen) nebo na jaře před začátkem vegetace, přednostně se užívá čerstvý, lze jej uskladnit v písku podobně jako mrkev nebo křen. Možno jej ale i po omytí a rozpůlení sušit na slunci nebo při umělém sušení za teplot do 45 °C.

Použití kostivalu

Droga ovlivňuje krevní oběh, působí mírně projímavě, hlavně však zmírňuje bolest a podporuje regeneraci tkání. Dle J. A. Zentricha pomáhá hojit zlomené kosti, příznivě působí při zánětech, podvrknutí, výronech, pohmožděninách, bércových vředech, menších popáleninách či omrzlinách, podáván vnitřně působí hojivě na trávicí trakt (například při žaludečních vředech), na záněty žaludku a střev, uplatní se i při léčbě respiračních chorob spojených s kašlem. Zevně se aplikuje obvykle jemně strouhaný čerstvý kořen nebo kašička uvařená z mletého sušeného kořene a vody. Kostivalové víno se podává jako protikrvácivý a posilující prostředek, zejména při rekonvalescenci po těžkých chorobách nebo po chirurgickém zákroku. Na hojení drobnějších hnisajících ran je účinná i kostivalová mast připravená povařením strouhaného čerstvého kostivalového kořene se sádlem.

Zdroj: Léčivé účinky kostivalu
Zveřejněno dne: 11.10.2013

Lopuch obecný

Léčivé účinky lopuchu

Lopuch je považován za jeden z nejlepších přírodních čističů krve. Jeho sušené kořeny, vykopané v prvním roce, jsou nejlepším léčebným zdrojem. K léčebným účelům se také mohou použít plody a listy lopuchu. Odvar z kořene lopuchu se používá k pročištění krve, proti kurdějím, vředům, revmatickým onemocněním, šupinatění kůže. Obklady z listů slouží proti modřinám a otokům. Výluh z listů lopuchu je vhodný při poruchách trávení. Tinkturu, silici nebo extrakt ze semen lopuchu lze použít zevně, a to při ekzémech, lupénce i hemoroidech. Dále se lopuch používá při vypadávání vlasů nebo při nadměrném výskytu lupů a při svědění pokožky hlavy. V Číně se lopuch využívá k léčbě impotence a neplodnosti.

Kořen se získává z jednoletých, ještě nekvetoucích rostlin, a to na podzim prvního roku nebo na jaře druhého roku vegetace rostliny ještě před rašením listů, maximálně na podzim druhého roku. Později už kořeny zdřevnatí a nejsou k potřebě. Za plnohodnotný platí kořen jadrný, takzvaný mastný, na rozdíl od dřevnatého. Po očištění se doporučuje ponořit kořeny na 3 minuty do vařící vody, účinné látky se tím stabilizují a lépe se uchovají. Teprve potom se kořeny suší, obvykle zavěšené na nitích. Při sušení umělým teplem nesmí teplota přesáhnout 35 °C. Správně usušená droga je křehká, na lomu bělavá, s nasládle hořkou chutí. Při dobrém uložení vydrží i více let. Semena se sbírají po úplném dozrání koncem léta, listy během celé vegetační doby.

Zdroj: Lopuch obecný
Zveřejněno dne: 8.8.2014


Sitemap | RSS