Téma: 

bakterie

Laktóza

Laktóza a pozitivní bakterie

Pozitivní bakterie metabolizují laktózu, zatímco jiné tuto schopnost nemají. Mezi pozitivní druhy patří: E. coli, Citrobacter, Enterobacter, Klebsiella. Rostou v tmavě fialových koloniích, mají lesklý povrch.

Zdroj: Laktóza
Zveřejněno dne: 14.9.2015

Diskuze: Re: Nemoc růže

Erysipel alias růže je zánětlivé onemocnění, které způsobují bakterie. Bakterie je živý organizmus, který dokáže přežít i mimo člověka, na různých předmětech, tkaninách i v tělesných tekutinách. Zničit tyto bakterie lze desinfekcí. Desinfekci lze provést při praní, kdy se zvolí velmi vysoká teplota 100°C a nebo pak kontaktně přímo na předměty se použije desinfekce v podobě tekutého ethanolu, který lze koupit v lékárně, ale i v drogerii, jako desinfekční prostředek na ruce. Kontaktních desinfekcí je celá řada, v lékárně si vyberete přesně tu, která bude vyhovovat vašim potřebám - na vytírání, i na utírání.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoc růže
Odesláno dne: 31.1.2017 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Známky a příznaky infekce močových cest

Infekce močových cest

Zánět močových cest způsobuje přítomnost škodlivých bakterií ve sliznicích dolních močových cest a měchýře. V 80 % jde o bakterie Escherichia coli, v 5–15 % pak o Staphylococcus epidermidis a Enterococcus faecalis či Streptococcus viridans. Opakované infekce nemocných po předchozí časté léčbě antibiotiky způsobují v 5–10 % již vyselektované odolné bakterie, jako je Pseudomonas sp., Klebsiella sp. a Proteus sp. Všechny tyto bakterie jsou velmi důležitými obyvatelkami střevní mikroflóry, kde některé z nich hrají velmi důležitou roli při trávení. Problém však může přijít ve chvíli, kdy tyto bakterie opustí své přirozené prostředí a z konečníku „vycestují“ do močové trubice a dále do močového měchýře. Tady se totiž z přátelských bakterií rázem stávají nechtěnými a škodlivými vetřelci.

Zdroj: Známky a příznaky infekce močových cest
Zveřejněno dne: 30.6.2013

Diskuze: jedlá soda proti špatnému dechu

Proti špatnému dechu je skvělá jedlá soda - ať už na kartáček a jemně si vyčistit zuby, nebo jí kloktat. Dobře neutralizuje bakterie - www.belenizubu.info/…

Zdroj: diskuze Jedlá soda proti špatnému dechu
Odesláno dne: 27.4.2011 uživatelem Lenny
Počet odpovědí: 0

Bakterie v moči

Bakterie v moči – hodnoty

Hlavním nálezem v případě infekce močových cest je přítomnost bakterií v kultuře moči. Obecně udávaná norma je menší nebo rovna 105 bakteriím na mililitr moči. Tato norma byla původně zvolena proto, aby došlo k rozlišení mezi infekcí močového měchýře a možnou kontaminací při odběru metodou středního proudu. Takzvaný urikult představuje nejspolehlivější metodu určení přítomnosti bakterií a jejich množství v moči. Výsledek je udáván v množství bakterií na mililitr moči.

Zdroj: Bakterie v moči
Zveřejněno dne: 16.1.2016

Diskuze: Re: záněty v ústech

Pomoc hledejte přesně jak píšete, na ORL a nebo na zubním. Nejspíše to bude přemnožená kvasinka, která způsobuje narušení sliznice jazyka. Do prasklinek se pak dostanou bakterie a ty pak způsobí afty a vředy. Přesnou diagnózu i léčbu vám poskytne lékař po bližším vyšetření.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Záněty v ústech
Odesláno dne: 22.7.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

Probiotika po léčbě antibiotiky

Negativní účinky antibiotik

Antibiotika mají nezastupitelnou pozici při léčbě bakteriálních infekcí, měla by však být nasazována jen skutečně tam, kde jsou potřeba. Největším rizikem opakovaného užití je schopnost postupné adaptace bakteriálních kmenů na antibiotika. Výsledkem je, že nepřátelské bakteriální kmeny se stávají vůči působení antibiotik rezistentní a antibiotika přestávají být účinná. Antibiotika v lidském těle likvidují bohužel nejen bakterie patogenní, ale i bakterie, které označujeme jako „přátelské“. Převážně pak ty, které osídlují trávicí trakt. Tyto přátelské bakterie, takzvaná probiotika, napomáhají při trávení, regulují pohyb a funkci střev a sehrávají velmi důležitou roli v imunitních pochodech organismu.

Zdroj: Probiotika po léčbě antibiotiky
Zveřejněno dne: 1.3.2016

Diskuze: Re: Boulička na chrupavce na Tragus

Nejspíše to byla folikulitida a nejčastěji ji způsobí bakterie. Hojení je závislé na typu původce a trvá přibližně 10 dní. V případě opakování zkuste použít roztok Dalacin k potírání. Jsou to antibiotika na předpis a výrazně zkrátí hojení a zmírní bouřlivý průběh.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Boulička na chrupavce na Tragus
Odesláno dne: 11.2.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Bakterie v moči

Nejčastější bakterie v moči

Infekci močového měchýře ve většině případů způsobuje tyčinková bakterie tlustého střeva Escherichia coli, patřící do velké skupiny střevních bakterií. Bakterie E. coli žijí v tlustém střevě a na kůži v okolí konečníku. Pokud se dostanou přes pochvu do močové trubice, mohou vyvolat infekci močového měchýře. 80–90 % případů zánětu močových cest způsobí právě Escherichia coli. Na druhém místě jsou stafylokoky (5–20 %) a proteus, příležitostně lze prokázat i některé gramnegativní bakterie, jako je klebsiella. Uvedené údaje platí pro nekomplikované záněty u ambulantních pacientů.

Bakterie dráždí stěny měchýře a vyvolávají zánět sliznice. Ve většině případů by se to dalo přirovnat ke spálení kůže od slunce. Infekce přetrvává v organismu a vyvolává těžkosti, které komplikují život. Příznaky bakterií v moči: přítomnost krve v moči, bolest ve spodní části zad nebo v bederní oblasti, zvýšená teplota, nevolnost a zvracení.

Bakterie v moči a způsobené záněty jsou léčeny antibiotiky. Někdy je před jejich nasazením nutno provést takzvanou kultivaci, aby byl zjištěn přesný typ bakterie. Jako prevenci lékaři doporučují dodržování hygienických zásad, dostatečný přísun tekutin, vyhýbání se rizikovému chování. Jako prevence infekčních cest se doporučuje konzumace brusinek, respektive produktů obsahujících brusinky.

Zdroj: Bakterie v moči
Zveřejněno dne: 16.1.2016

Diskuze: bělení zubů doma

Souhlasim - citron ne! Raději jedlou sodu, bezvadně neutralizuje bakterie v ustech, krom jemně abrazivního efektu, který je ideální proti zubnímu kameni. Ovšem jako ve všech případech, všeho moc škodí, a proto není doporučeno drhnout zuby takto příliš dlouhodobě - www.belenizubu.info/…

Zdroj: diskuze Bělení zubů doma
Odesláno dne: 27.4.2011 uživatelem Lenny
Počet odpovědí: 0

Žaludeční vředy

Lokalizace žaludečního vředu

Chronický žaludeční vřed je v oblasti výstelky žaludku nebo dvanáctníku, které jsou poškozeny žaludeční kyselinou. V poslední době se za příčinu považuje výskyt bakterie, která může žít v žaludku a jmenuje se Helicobacter pylori.

Zdroj: Žaludeční vředy
Zveřejněno dne: 22.9.2014

Diskuze: Re: folikulitida na genitáliích

Folikulitidu způsobují bakterie, které můžou zároveň infikovat i močovou trubici. Takže příznaky folikulitidy a zánětu močových cest se mohou objevit společně. Doporučuji užívat extrakt z brusinek a kdyby se to zhoršovalo a řezalo vás to při čůrání, tak bych doporučil zajít s tím na gynekologii nebo urologii.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Folikulitida na genitáliích
Odesláno dne: 12.8.2014 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Probiotika po léčbě antibiotiky

Která probiotika si vybrat

Na trhu je nepřeberné množství probiotických preparátů od různých firem. Liší se počtem obsažených bakteriálních kmenů, množstvím živých bakterií v tobolce a případně formou ochrany vůči kyselému prostředí v žaludku. Všechny však obsahují bakterie ve formě samostatných buněk. Pouze Probiolact je první a dosud jediný zástupce probiotik nové generace, který obsahuje přátelské bakterie ve formě biofilmu. Biofilm je nejpřirozenější forma přátelských bakterií, která svým charakterem zajišťuje přilnutí ke střevní stěně. Biofilmová probiotika mají ve srovnání se samostatnými bakteriemi vyšší odolnost vůči antibiotikům a kyselému pH v žaludku.

Cena a prodej probiotik.

Zdroj: Probiotika po léčbě antibiotiky
Zveřejněno dne: 1.3.2016

Diskuze: Na bolest v krku - čokoláda!

Na bolest v krku je skvělá čokoláda. Pokud vás škrábe v krku, zkuste čokoládu. Theobromine, který obsahuje kakao, totiž potlačuje nervové senzory a tím mírní bolest v krku. Čokoláda prvotní příčinu bolesti v krku (nějaké bakterie) to sice nevyléčí, ale zmírní to bolestivé pocity.

Zdroj: diskuze Na bolest v krku - čokoláda!
Odesláno dne: 20.12.2011 uživatelem Leo
Počet odpovědí: 0

Probiotika na střeva

Přírodní probiotika

Přírodní probiotika obsahují zakysané mléčné výrobky jako kefír, kysaná zelenina – pikles, kysané zelí nebo třeba kvašené okurky. V potravinách bývají tyto probiotické bakterie spíše v nižších koncentracích. Nejvyšší koncentrace jsou v léčivých doplňcích stravy a v této formě je také doplnění probiotik nejúčinnější.

Zdroj: Probiotika na střeva
Zveřejněno dne: 30.8.2016

Diskuze: Re: bulka na varleti

To je folikulitidní absces. Většinou se dělá v období horka, kdy se pokožka na šourku převlhčí a do cibulky, odkud vyrůstá chlup se dostanou bakterie, které se přemnožily na povrchu. Obvykle se to samo vyléčí do jednoho měsíce. Můžete místo potírat dvakrát denně 70% ethanolem (lékařský líh). Případný výpotek nemačkejte, ale nechte přirozeně bez mačkání vyhojit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bulka na varleti
Odesláno dne: 31.7.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Probiotika na střeva

Probiotika v potravinách

Probiotika jsou běžně obsažena v široké řadě potravinářských produktů, jako jsou například mléčné výrobky. K těm nejtypičtějším patří kefíry, jogurty, acidofilní mléka, zakysané podmáslí, kyšky a podobně, které kromě důležitých látek v podobě vápníku, fosforu a různých vitamínů disponují také fantastickými živými kulturami, jež udržují rovnovážný stav střevní mikroflóry. Například v jogurtovém mléku se nachází tradiční protosymbiotická směs bakterií, zatímco v acidofilním mléku se objevují vedle bakterie Lactobacilus acidophilus také další důležité kultury. Na trhu ovšem nechybí ani kysané mléčné výrobky s bifidokulturou. Právě do těchto výrobků se přidává také příznivá probiotická bakterie. Mezi vynikající potraviny s určitou koncentrací probiotických látek se řadí také kvalitní tvrdé sýry a kysané zelí.

Zdroj: Probiotika na střeva
Zveřejněno dne: 30.8.2016

Diskuze: Medvědive lékařská

Myslím si, že jako prevence je nejlepší hygiena. Podpořit se samozřejmě dá různými doplňky, ale když se dostanou bakterie do močové trubice, tak si s tím nemusí poradit.
Mě v lékárně na akutní problémy s močovým měchýřem doporučili Urosal lady. Obsahuje medvědici lékařskou, kterou jsem předtím vůbec neznala. Více jsem se dočetla na www.urosal.cz/ Teď ji všude doporučiji, protože mi fakt pomáha. :)

Zdroj: diskuze Zánět močových cest a probiotika
Odesláno dne: 29.6.2017 uživatelem Vranova
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Známky a příznaky infekce močových cest

Zvýšené močení

Ženy s infekcí močových cest trpí i zvýšenou potřebou močení. To je zapříčiněno reakcí těla na bakterie, které se nacházejí v močovém ústrojí. V některých případech může dojít k zablokování močového traktu, což vede právě k infekci močových cest. Ženy s těmito typy infekcí trpí obtížným močením i v případě, že pociťují naplnění močového měchýře.

Zdroj: Známky a příznaky infekce močových cest
Zveřejněno dne: 30.6.2013

Diskuze: Re: co je msm

MSM je organická síra a obsahují ji aminokyseliny methionine a cysteine, které jsou běžně dostupné v přírodních potravinách, jako je maso a mléčná syrovátka. Prvotním zdrojem MSM jsou některé bakterie a řasy, které vypouštějí MSM do vzduchu. To se pak prostřednictvím deště dostane do půdy a odtud přes rostliny do potravního řetězce. Čisté MSM se extrahuje z biologických zdrojů pomocí náročné chemické technologie v domácích podmínkách neproveditné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co je msm
Odesláno dne: 11.6.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Hnis

Co je to hnis

Hnis vzniká tehdy, když se bakterie dostane do tkání a orgánů lidského těla a tam vznikne hnisavý zánět. Hnis je páchnoucí zkalená tekutina, která obsahuje mrtvé i živé bakterie, bílé krvinky, odumřelé zbytky tkání a podobně. Není-li organismus schopný se s infekcí rychle vypořádat, vznikne v napadeném místě těla prostor vyplněný hnisem, takzvaný absces. Absces na jednu stranu poukazuje na neschopnost imunitního systému organismu infekci zničit, na druhou stranu však dává tušit, že tělo dokáže zánět alespoň ohraničit. Hnisavý proces může proběhnout prakticky kdekoliv v těle (v podkoží, ve svalech, v játrech, v plicích, v ledvinách, v mozku...). Hnisání těsně pod kůží se projevuje jako boule (kůže nad ní je zarudlá a teplá), hnisání hluboce uložené vidět není. Hnisavý proces jako takový je bolestivý a často ho doprovázejí i vysoké teploty a další nepříjemnosti.

Zdroj: Hnis
Zveřejněno dne: 6.10.2015

Léčivá nimba

Nimba kapsle

Kapsle jsou vegetariánské, s dobře stravitelnou rostlinnou celulózou, neobsahují tedy hůře stravitelnou hovězí želatinu.

Použití: imunita a obranyschopnost, plísně, viry a bakterie, dýchací cesty, urogenitální systém, zažívání, střevní infekce, pokožka

Dávkování: 1 kapsle 2x denně před jídlem

Kapsle nejsou určené pro děti, těhotné a kojící ženy, snižují krevní tlak, přípravek snižuje hladinu krevního cukru v krvi.

Balení: 60 vegetariánských kapslí

Zde můžete vidět cenu přípravku Nimba kapsle.

Zdroj: Léčivá nimba
Zveřejněno dne: 6.11.2015

Probiotika na střeva

Probiotika a hubnutí

Střevní mikroflóra obézních jedinců se významně liší od flóry jejich štíhlejších protějšků. Přijetím vhodných druhů a kmenů se změní složení bakterií v gastrointestinálním systému, což se zdá být klíčem ke ztrátě hmotnosti. Při dietních a očistných kúrách může dojít k poruše střevní mikroflóry. Rovnováha ve střevech je velmi důležitá a má na naše zdraví velký vliv. Pokud nemáme dostatek prospěšných bakterií, přemnoží se ve střevech škodlivé bakterie a spolu s toxiny mohou způsobit vážné zdravotní problémy.

Zdroj: Probiotika na střeva
Zveřejněno dne: 30.8.2016

Imunita novorozence

Imunitní systém novorozence při porodu císařským řezem

Děti, které neprojdou porodními cestami matky, mají horší poporodní adaptaci. Tvrdí se, že jsou náchylnější k astmatu, alergiím i ekzémům. Novorozencův trávicí trakt je nevyvinutý a slizovitá membrána, která pokrývá vnitřek střeva, je tenká a nesouvislá. Až po přijetí prvních bakterií v průběhu porodu a následně z potravy se mu začne membrána zacelovat a stává se i silnější. Tato membrána slouží jako brnění a ochraňuje střevní buňky od toho, aby se k nim nedostaly střevní bakterie blízko a následně nepronikly do krevního oběhu a nevyvolaly infekci. Naprosto rozdílnou mikroflóru mají děti porozené přirozeně oproti dětem narozeným císařským řezem. Dítě narozené přirozeně získá od matky zdravou dávku bakterií z její pochvy a řitního otvoru.

Děti narozené císařským řezem získávají první bakterie z kůže a také z povrchu v nemocnici a od lékařského personálu. Tato mikroflóra není tak pestrá a neobsahuje tolik důležitých bakterií zejména z rodu Lactobacillus. Někteří odborníci doporučují, aby dětem po císaři byla pusinka a další části těla pomazány stěrem z matčiny pochvy. Novorozenec by tak dostal správnou mikroflóru, kterou příroda zamýšlela předat z matky na dítě. Bohužel na tento způsob není veřejnost připravena.

Zdroj: Imunita novorozence
Zveřejněno dne: 5.8.2016

Probiotika na střeva

Probiotika Swiss

Produkt Swiss Probiotix splňuje všechna kritéria vysoce kvalitního probiotického výživového doplňku. Jedna enterosolventní kapsle rostlinného původu, vhodná také pro vegetariány, odolává kyselému prostředí žaludku a obsahuje vyváženou směs 9 důležitých druhů střevních bakterií, minimálně osm miliard buněk v lyofilizované formě, výživu pro užitečné bakterie (FOS). Užitečné bakterie jsou živí tvorové, kteří pro přežití a rozmnožování potřebují výživu. Pokud se dostanou k výživě (například prostřednictvím vlákniny, potravin anebo výživových doplňků, jako je vláknina Clean Inside), budou schopné vytvořit trvalou populaci a plnit svou roli při zachování zdraví. Druhou oblíbenou výživou užitečných bakterií je takzvaná FOS (fructooligosacharides). Probiotické doplňky, které ji obsahují, tak zabezpečují výživu pro užitečné střevní bakterie, díky tomu jsou účinnější než tradiční doplňky.

Složení 1 kapsle: probiotické bakterie L. rhamnosus 55 %, B. breve 20 %, L. casei 15 %, L. acidophilus 5 %, B. longum 5 % (kmeny obsahují kryoprotektanty), 6 miliard CFU. CFU je počet živých probiotických mikroorganismů (colony-forming unit) na konci doby trvanlivosti, při výrobě plněno až 300 % tohoto množství – až 18 miliard CFU/1 cps.

Složení: maltodextrin, bakteriální kultury (obsahuje kryoprotektanty: odtučněné mléko, sacharóza, agar-sójový bujon), rostlinná kapsle (hypromelóza), protispékavá látka (stearan hořečnatý), vysoušedlo (oxid křemičitý), antioxidant (kyselina askorbová).

Doporučené dávkování: 1 až 2 kapsle denně. Při použití s antibiotiky je vhodné užívat aspoň 2–3 hodiny před nebo po podání antibiotik.

Skladování: Skladovat v suchu při pokojové teplotě.

Odlišnost od jiných probiotik na trhu:

  • obsahuje 10 probiotik, která se nejčastěji vyskytují ve střevní floře evropského člověka, v porovnání s jinými přípravky, kde je jich 1–5;
  • zabezpečí pro organismus 8 miliard živých bakterií;
  • vhodné také pro vegetariány;
  • neobsahuje lepek.

Zde můžete vidět cenu Swiss Probiotix.

Zdroj: Probiotika na střeva
Zveřejněno dne: 30.8.2016


SiteMAP